Tervetuloa takaisin hitaat yhteydet!

Monet varmasti vielä muistavat ensimmäisen internetyhteytensä. Kaikki alkoi puhelinverkossa yhdistymisen kummallisella vinkunalla ja sitten toivottiin, ettei sivujen avaamiseen kuluisi ihan koko päivää tai ettei yhteys menisi jatkuvasti poikki kesken kaiken. Tämän jälkeen nopeat laajakaistat muuttivat kaiken ikuisiksi ajoiksi ja internetsivustojen suunnittelijoiden ei enää ikinä tarvinnut murehtia latausaikojen vaikutuksesta käyttäjäystävällisyyteen. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Sitä se onkin.

Alla olevasta videosta voi käydä muistelemassa entisajan internetin yhdistämisääniä, tai jos on liian nuoria muistaakseen moista, voi käydä opiskelemassa miltä internet kuulosti 90-luvulla.

Sivustojen nopeat latausajat ovat uudestaan tapetilla ja varsin vahvasti. Syy on tietenkin internetin mobiilikäytössä. Kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tabletit ja erilaiset mobiilit tiedonsiirtolaitteet ovat mullistaneet internetin käytön aivan uudelle tasolle ja internetmarkkinoinnin on luonnollisesti seurattava perässä.

Mobiililaitteiden tiedonsiirtohan on yleensä kiinteitä yhteyksiä hitaampaa. Koska latausaika on kuitenkin internetsivuston suurin yksittäinen käyttäjäystävällisyyden mittari, pitää tähän yksityiskohtaan kiinnittää jälleen huomiota aivan uudella tavalla. Oman webbisivun nopeuden analysoinnin alkuun pääsee vaikka syöttämällä sivuston osoitteen Googlen PageSpeed Insights-työkaluun ja tarkastelemalla sen tuottamia tuloksia.

Mobiililaitteet eivät myöskään aina tue kaikkia formaatteja, joiden tukeen on perinteisillä pöytäkoneilla totuttu. Esim. sivuston animointiin usein käytettävän flashin toimivuus vaikkapa älypuhelimissa ei ole itsestään selvyys. Kaikkien webbisivujen ylläpitäjien kannattaa siis ehdottomasti käydä tarkistamassa sivustojensa toimivuus mahdollisimman monessa mobiililaitteessa ja varmistaa siten, että kaikki pyörii toivotulla tavalla.

Hyvin useinhan internetin markkinointikampanjan tavoite on saada lisää kävijöitä sivustolle ja sitä kautta lisätä esim. myyntiä. Internetin mobiilikäyttö kasvaa huimaa vauhtia. Kaikkien siis kannatta pitää huolta siitä, ettei vaivalla hankitut kävijät mene hukkaan vain sen takia, että he selailevat internetiä mobiililaitteella.

Merkitty: , ,
Julkaistu kohteessa UUSIMMAT KIRJOITUKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista. Pakolliset kentät ovat merkattu *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tilaa uutiskirjeemme

Kirjoita sähköpostiosoitteesi:

Toimittajana FeedBurner

Seuraa meitä Facebookissa