HAKUSANAMAINONTA

Uuden sukupolven mainospalvelu

Hakusanamainonta (voidaan käyttää myös termiä hakukonemainonta) tarkoittaa Internet-hakukoneiden kuten Googlen, tarjoamaa mainontapalvelua. Hakukonemainonnan toistaiseksi yleisin muoto on internetin käyttäjän hakutuloksen näkyvyyden takaaminen tietyn hakusanan tai hakusanayhdistelmän kohdalla. Mainokset voivat esiintyä linkkeinä tai erillisinä ”bannereina” sivun laidassa. Englannin kielellä tähän mainonnan muotoon voi törmätä termillä PPC eli Pay-Per-Click.

Googlen hakupalvelua käytettäessä hakusanamainokset ilmestyvät tavallisesti hakutuloslistan oikealle puolelle tai värjätylle taustalle listan yläpuolelle. Nämä mainokset ovat varmasti houkuttelevalla paikalla ja  keräävät tilastollisesti runsaasti klikkauksia. Suomen ylivoimaisesti suosituin hakukone on Google ja hakusanamainospalvelu Google AdWords.

google haku kuulokkeetKuvassa punaisten laatikoiden sisällä ovat Adwords hakusanamainonnan tuottamat maksulliset hakutulokset hakusanalla kuulokket

Edullinen ja tehokas tapa, mutta vain, jos teet sen oikein

Oikein toteutettuna hakusanamainonta mahdollistaa kustannustehokkaan tavan mainostaa Internetissä. Sen avulla voidaan saada aikaan tarkasti kohdistettuja kampanjoita ja kontaktoinnin hinta on edullinen. Ihanteessa jokainen mainosta klikkaava käyttäjä on varsin potentiaalinen asiakas, sillä hän on hakenut mainokseen viittaavalla hakutermillä.

 

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kirjoita sähköpostiosoitteesi:

Toimittajana FeedBurner

Seuraa meitä Facebookissa