Hakukoneoptimointi vs. hakusanamainonta

Hakukonemarkkinoinnin ikuinen pulma

Hakukoneoptimointi, hakusanamainonta vai molemmat? Ja miten sitten sen päätöksen tekee? Ei ole oikeaa eikä väärää. Onko lehtimainos parempi kuin radiomainos? Onko televisiomainos parempi kuin hieno juliste suurkaupungin keskustassa? Jokainen kampanja on erilainen ja siten myös oikeat keinot voivat vaihdella suuresti. Internetmarkkinoinnin suurimpia edistysaskelia viime vuosina on ollut analyyttisen tiedon huima lisääntyminen. Näin siis ainakin internetmarkkinoinnissa näihin ikuisuuskysymyksiin on tulevaisuudessa kenties mahdollista saada vastaus. Googlen analysointityökalu Google Analytics on esimerkki erittäin kattavasta analyyttisestä tiedonkerääjästä. Se tarjoaa vastauksia esimerkiksi seuraaviin erittäin tärkeisiin kysymyksiin:

  • kuinka paljon sivuillasi on kävijöitä päivittäin, viikoittain, kuukausittain jne?
  • miten kävijät tulevat sivustollesi?
  • tuoko heidät esim hakusanamainostaja Adwords vai hakukoneoptimoinnin ns. orgaaninen haku?
  • Kuinka kauan kävijät viihtyvät kullakin sivuston sivullasi
  • jne…….

Tiedon analysointi kehittyy huimaa vauhtia ja potentiaalisten asiakkaiden profilointi on ehkä jopa hieman pelottavaakin. Tosin väärä mainos väärälle kohteellehan on aivan turha ja lähinnä ärsyttävä. Mainostajalle se puolestaan on täysin turha menoerä. Eiköhän oikeanlaisesta tiedosta ole kuitenkin lopulta hyötyä meille kaikille.

Merkitty: , , , ,
Julkaistu kohteessa UUSIMMAT KIRJOITUKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista. Pakolliset kentät ovat merkattu *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tilaa uutiskirjeemme

Kirjoita sähköpostiosoitteesi:

Toimittajana FeedBurner

Seuraa meitä Facebookissa